TOOLING


Contact is crucial, content is king


Deze maand geen tooling - tenminste, niet in de zin zoals we deze rubriek de afgelopen maanden hebben ingevuld. IPMA-NL stapt over naar een nieuwe contenttool: de digitale versie van Projectie voegen we samen met de nieuwsbrief. Een nieuwe visie op content, maar wel met dezelfde missie: vakinhoudelijke, relevante artikelen delen. De Projectie die je nu voor je hebt, is in deze vorm dus de laatste. Maar niet getreurd. Maandelijks zul je nog steeds interessante interviews, columns, boekreviews en meer in je mailbox ontvangen. Bovendien zullen we nog wel minimaal 1 keer per jaar een tijdschrift uitgeven. We vertellen je er graag meer over.

Contact is crucial, content is king IPMA.NL staat voor alle vakgenoten in projectmatig werken binnen Nederland. We dragen bij aan vakmanschap in projectmatig werken, dragen bij aan een positief imago van het vak, en zijn een gezonde vereniging. Om dit waar te maken zijn contact, zowel met de leden als met de wereld om ons heen, en relevante content een randvoorwaarde. De afgelopen periode hebben we op verschillende manieren, waaronder de bijeenkomsten van de IPMA Snelle Reactiemacht vastgesteld dat relevant contact en relevante content mensen enthousiasmeert en mobiliseert. Binnen en buiten de vereniging zijn er meer dan genoeg vakmensen te vinden die een bijdrage willen leveren aan het beter maken van het vak en de vakgenoten. Hierop gaan we voortbouwen. We moeten daarbij natuurlijk wel rekening houden met de werkelijkheid; de werkelijkheid die ook laat zien dat het soms moeilijk is om de aanwezige energie op het goede moment aan te spreken, in te zetten. Wij denken dat we deze uitdagingen kunnen vereenvoudigen door enerzijds te gaan werken met een vaste contentformule over alle kanalen heen en anderzijds door veel meer mensen te betrekken bij deze content. Ook het platform Projectbanen.nl en het netwerk dat daarachter zit willen we hiervoor inzetten. Wat betekent dit voor jou? Vanaf nu krijg je dus niet meer elke maand de Projectie in je mailbox. Wat je wel krijgt, is elke maand een nieuwsbrief bomvol interessante content; een combinatie van Projectie en de nieuwsbrief dus. Hetzelfde leesplezier, maar in een andere vorm. Ook blijven we nog wel vakbladen maken: minimaal 1 keer per jaar en mogelijk ook bij belangrijke evenementen. Daar zullen we je t.z.t. van op de hoogte stellen. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van het platform connect.ipma.nl. Daar ga je straks alle community-gerelateerde informatie vinden. Van een uitgebreide kennisbank tot alle events en met de mogelijkheid om ook zelf bijdragen te leveren, presentaties van events terug te kijken, te discussiëren met je vakgenoten en je kennis te verbreden. Maak dus direct je account aan! Dat doe je hier: https://connect.ipma.nl/login/index.php Wil je op een andere manier een bijdrage leveren? Een keer een artikel of column schrijven, een boek reviewen of heb je een idee voor een interessant evenement? Stuur dan een mailtje naar arjan.van.bommel@ipma.nl. We horen graag van je.


Wat wil jij weten?

In de komende Projecties hebben we een speciale rubriek gereserveerd waarin we aandacht zullen besteden aan projectmanagementtools. Ons doel is om gebruikerservaringen te delen. Leveranciersinformatie is immers wel beschikbaar. Maar hoe werkt het echt? Hoe staat het met het gebruiksgemak? Waar zitten de aandachtspunten bij de implementatie? Wat als je met zowel lineaire als iteratieve projecten te maken hebt? Wat zijn de alternatieven?


Geef ons aan wat je vragen zijn, welke tools je graag besproken zou willen hebben. Of, als je je eigen ervaringen met een bepaald hulpmiddel wilt delen, geef aan of je zelf een stuk(je) zou willen schrijven of liever hebt dat we daarvoor langskomen om je verhaal te komen halen. Een tool kan een bekend planningspakket als MS Project zijn, een minder bekend hulpmiddel om de scope te beheren zoals Relatics of zelfs een zelf ontwikkeld dashboard zijn dat de informatie uit verschillende bronnen in één oogopslag beschikbaar maakt. We zijn vakgenoten, laten we zoveel mogelijk kennis met elkaar delen om samen tot betere projecten te komen!

Volgende artikel: Colofon