COLUMN

Girls on Top

Dinsdag 16 april hebben wij de IPMA Young Crew Project Management Championship (PMC) gewonnen! Mijn naam is Paulina Kamphuis en ik schrijf dit artikel namens het team: ‘the Value Chefs’.

Samen met Marit Achenbach, Luzie Siegel en Leonie Knoche studeer ik Global Project and Change Management aan het Windesheim in Zwolle. De studie bestaat uit een combinatie van projectmanagement- en researchgerelateerde vakken. De onderliggende gedachte is om iets goed te doen voor de wereld en SDGs centraal te laten staan. Momenteel zitten wij in ons derde jaar. Wij zijn al vriendinnen sinds de studie begonnen is en kennen elkaar dus door en door.


Toen de IPMA Young Crew bij ons op school kwam om hun verhaal te doen over de PMC, waren we allemaal gelijk enthousiast. Dit is iets waar we alle projectmanagementskills kunnen laten zien, die we de afgelopen jaren geleerd hebben.


Ik weet nog goed dat ik het mailtje binnenkreeg dat we door mochten naar de finale. Ik was razend enthousiast en stuurde gelijk een berichtje naar de rest van het team. We konden haast niet geloven dat we door waren.

Van links naar rechts;
Leonie Knoche, Paulina Kamphuis, Marit Achenbach en Luzie Siegel

De dag van de finale brak aan en we zaten al heel vroeg met zijn vieren in de auto. We wisten niet wat we konden verwachten, maar we hadden er allemaal echt onwijs veel zin in. Het was haast vergelijkbaar met de uitjes die we normaal deden als vriendinnen, alleen was het nu iets serieuzer. Toen we aankwamen bij het gebouw hadden we allemaal door: “Oké, dit is serious business, let's show them what we’ve got!” Wij zijn met vol enthousiasme de opdrachten gaan maken. Ik denk dat de key tot ons succes was dat we altijd goed naar elkaar luisterden, elkaars ideeën serieus namen en we al heel goed op elkaar ingespeeld waren. Toen de challenge begon, hebben we ook een check-in gedaan, gekeken hoe iedereen zich voelde, maar waarin we ook elkaar enthousiast maakten over de opdracht. Ook al ging dit van onze tijd af, we hadden best wel wat tijdsdruk namelijk...


We kunnen niet geloven dat we hebben gewonnen, lekker cliché, maar dat is wel het geval! Ik ben supertrots op mijn lieve vriendinnen en harde werkers. Ik vind het zo gaaf dat we daar als een team mochten staan en nu Nederland mogen gaan representeren in Nürnberg op 31 mei voor de internationale finales. Het voelt echt als een kroon op ons harde werk van de afgelopen jaren gedurende onze studies.


Tot slot een bedankje aan alle organisatoren: we hebben onwijs genoten en wij zouden het zo nog een keer doen!

Paulina Kamphuis

Volgende artikel: Tooling